Un nou mod de a călători – Turismul durabil

Posted by Categories: Ecotourism

Indiferent de stilul nostru de viață și de modul în care alegem să trăim, majoritatea dintre noi au o dorință comună: a călători. Mulți tineri aleg în prezent să călătorească cu un buget redus, alegându-și gazdele, astfel încât să poată economisi bani, mâncând ieftin și local.

În ultimii ani platformele online de călătorie s-au schimbat foarte mult. În fiecare an devin din ce în ce mai populare, potrivite pentru toate vârstele și categoriile de oameni. Acestea sunt de asemenea, foarte apropiate de ecoturism / turism sustenabil deoarece oferă o șansă pentru a călători ieftin și sustenabil. Multe platforme oferă, de asemenea, sume mici de credit pentru ca oamenii să pornească.

Experiența mea cu platformele online de călătorie

Am fost foarte impresionat când am aflat despre acest nou mod de a călători și am devenit foarte interesat să mă alătur. Am început să folosesc mai multe platforme online (Airbnb, Coachsurfing, Homestay etc.) și am călătorit mai ales în țările europene.

Airbnb și Homestay sunt mai avantajoase, deoarece oferă un buget pentru a începe. Prin urmare, am fost mai motivat să mă alătur, iar după ce am călătorit de câteva ori, am aflat de la una din gazde că aș putea și eu la rândul meu să găzduiesc călători.

Așa că am început să găzduiesc călători. A fost destul de favorabil pentru mine pentru că am putut obține niște bani de buzunar. Aceasta este o idee foarte bună care ne va încuraja să călătorim mai mult, creând alternative mai sustenabile la turismul standard, care nu este accesibil tuturor.

Unul dintre lucrurile care m-au făcut să aleg acest tip de turism este faptul că am putut să experimentez viața culturală așa cum este ea în țările pe care le-am vizitat. O ocazie pe care nu o puteam simți cu ușurință dacă aș fi călătorit în zone tipice care sunt menite să fie special pentru turiști. Acest lucru a fost foarte important pentru mine, pentru că mă simțeam ca acasă de fiecare dată când am fost primit de gazda mea.

De asemenea, este foarte convenabil, deoarece majoritatea gazdelor vă pot arăta zona locală, descoperind ceea ce este de văzut acolo. Este ca și cum ai avea ocazia să întâlnești o persoană nouă având posibilitatea de a începe și o prietenie nouă.

După câțiva ani de experiență și întâlniri cu oameni diferiți, am decis să promovez și eu acest mod de a călători aici în țara mea Moldova, devenind mai activ și transformându-l într-un part time job, găzduind tot mai mulți călători din întreaga lume la CostelHostel.

Airbnb și Homestay oferă mai mult credit celor care se alătură rețelei ca și gazdă în loc de călător. Acesta este unul dintre motivele pentru care am fost și mai motivat când un prieten mă invitase să mă alătur acestor rețele. Airbnb este văzut dincolo de turismul standard deoarece oferă locații care nu sunt vizate de turismul standard. O mulțime de locuri autentice (zone rurale, comunități ecologice etc.).

Aceste rețele turistice deschid oportunități pentru o legătură mai profundă cu oamenii din diferite culturi. Este o experiență care îți schimbă viața!

Airbnb este o rețea de încredere, deoarece fiecare gazdă are o pagină de profil, comentarii și recenzii de la persoane pe care le-a întâlnit prin călătorii și prin găzduire. Recomand călduros!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…